Warszawski lokal gastronomiczny z ofertą sushi w menu

Masz ochotę na pyszne sushi bez glutenu? Sprawdź więc najlepsze restauracje, które mają w ofercie tę pyszną potrawę azjatycką w formie bezglutenowej i wielu innych odmianach. Przeglądając Nori Sushi menu możemy zauważyć, że w lokalu gastronomicznym oferowanych jest wiele rodzajów tego dania. Począwszy od owalnego Nigiri - jest to owalna porcja ryżu, która zawieroraz delikatną porcję wasabi.

Ow dodatku posiada pasterek ryby surowej, krewetki, kalmary, a wręcz omleta japońskiego na samym wierzchu. Ta metoda dania jest jedną z pierwszych, którą spożywali Japończycy. Popularną formą dania, które można zamówić zarówno na miejscu w lokalu, jak i na wynos jest Hosomaki. Tutaj mamy do czynienia z elementarną rolką, w skład której wchodzi nori, ryż i dodatek w postaci ryby albo warzyw. W niektórych restauracjach do wyboru są też shitake, a więc grzyby oraz omlet tamago. Bez wątpienia klienci mają do wyboru znacznie szerszy wybór azjatyckich potraw w surowej formie. Są to jeszcze m.in. Futomaki, Sashimi, Uramaki, Sushi bowl, Temaki, Gunkan maki, Tempura maki, Inari sushi, czy także Temari sushi. Jak widać Japończycy mają de fakto sporo form przygotowywania swojej tradycyjnej potrawy. Jednak to nie wszystko, co podawane jest w teraźniejszych czasach. W ofercie wielu restauracji znajdziemy również sushi bez glutenu. Taka dietetyczna metoda tego dania dostępna jest chociażby w Nori Sushi menu. Warto więc odwiedzić tę warszawską restaurację z kuchnią azjatycką. W każdym rodzaju SUSHI mamy do czynienia z podstawowymi składnikami, których nie mogło zabraknąć w żadnej z potraw. O czym dokładnie mowa? Bez wątpienia o ryżu do sushi, nori, wasabi, sosie sojowym, oraz marynowanym imbirze. Już w tej chwili odwiedź azjatycką restaurację na terenie Pragnie w Warszawie i poznaj smaki kuchni azjatyckiej w zupełnej krasie.
Sprawdź tutaj: sushi wola.